|
|
|
... vitamintartalmát, nem károsodik az értékes telítetlen zsírsavtartalma, antioxidánsokban rendkívül gazdag marad. Az extra szűz olívaolajat sötét, hűvös helyen érdemes tárolni.
Az úgynevezett sansa olívaolaj sajtolás során keletkező maradványokból készül és oldószerrel nyerik ki a megmaradt olívamasszából. Ezek az olajok 1%-ban tartalmaznak extra szűz olívaolajat. Ez az ... |
2020-12-26 00:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.
Ne tévesszen meg!
Az extra szűz és a sansa (finomított) olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olajbogyó... |
2015-09-08 12:46:37 |
|
|
|
|
|
|
... mogyoró-, szója- és olívaolajokat főként kisebb kiszerelésben (100-500 ml/üveg) lehet megvásárolni.
6. Az olívaolajok közül csak a szűz olajok jó minőségűek, a pomance és sansa feliratú olívolajok csak 1-10%-ban tartalmaznak szűz olajat, a maradék olaj megkérdőjelezhető minőségű!
7. Főként hőkezelés nélkül ajánlatos őket használni, hogy értékes zs... |
|
2015-06-30 13:44:43 |
|
|
|
|
|
|
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyerik... |
|
2015-05-28 09:23:17 |
|
|
|
|
|
|
... betegségek ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.
Ne tévesszen meg!
Az extra szűz és a sansa olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olajbogyómasszából nyerik ki ... |
2015-05-27 07:09:22 |
|
|
|
|
|
|
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyeri... |
2015-05-27 07:03:58 |
|
|
|
|
|
|
... ülepítéssel és centrifugálással választják el a masszától. Az extra szűz olívaolajat ezután leszűrik, és palackozzák, a folyamat során azonban sem oldószert, sem hőkezelést nem alkalmaznak.
A Sansa feliratú olívaolaj ezzel szemben a centrifugálás során keletkező maradványokból készül. Mivel oldószerrel nyerik ki a megmaradt olívamasszából, így az élettani hatásai is jóval ked... |
2015-04-28 23:52:54 |
|
|
|
|
|
|
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyeri... |
2015-01-01 19:47:01 |
|
|
|
|
|
|
... ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.
Ne tévesszen meg!
Az extra szűz és a sansa (finomított) olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olaj... |
2014-12-19 10:13:16 |
|
|
|
|