Belépés
Olívabogyó gyógyhatásai
... vitamintartalmát, nem károsodik az értékes telítetlen zsírsavtartalma, antioxidánsokban rendkívül gazdag marad. Az extra szűz olívaolajat sötét, hűvös helyen érdemes tárolni.

Az úgynevezett sansa olívaolaj sajtolás során keletkező maradványokból készül és oldószerrel nyerik ki a megmaradt olívamasszából. Ezek az olajok 1%-ban tartalmaznak extra szűz olívaolajat. Ez az ...
2020-12-26 00:20:04
Mi a különbség az olíva olaj, és az extra szűz olívaolaj között?
... ez a típus gyengébb minőségű bogyókból készül. A "sima", jelző nélküli olívaolaj hőkezelésen és szűrésen esik át, íze és hatóanyagtartalma jóval szerényebb, mint az extra szűzé.

Sansa / Pomace / Orujo

A leggyengébb minőségű: tulajdonképpen nem más, mint az olajbogyó sajtolása után keletkező maradványokból oldószerrel kinyert olaj, amelyhez 1% extra szűz olíva...
2016-01-24 19:40:59
Mire jó az olívaolaj?
... ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.


Ne tévesszen meg!

Az extra szűz és a sansa (finomított) olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olajbogyó...
2015-09-08 12:46:37
Kisokos: amit a sütésre-főzésre használt olajokról tudni...
... mogyoró-, szója- és olívaolajokat főként kisebb kiszerelésben (100-500 ml/üveg) lehet megvásárolni.

6. Az olívaolajok közül csak a szűz olajok jó minőségűek, a pomance és sansa feliratú olívolajok csak 1-10%-ban tartalmaznak szűz olajat, a maradék olaj megkérdőjelezhető minőségű!

7. Főként hőkezelés nélkül ajánlatos őket használni, hogy értékes zs...
2015-06-30 13:44:43
Amit nem tudtál az olívaolajról
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyerik...
2015-05-28 09:23:17
Mire jó az olívaolaj?
... betegségek ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.
Ne tévesszen meg!
Az extra szűz és a sansa olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olajbogyómasszából nyerik ki ...
2015-05-27 07:09:22
Amit nem tudtál az olívaolajról
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyeri...
2015-05-27 07:03:58
Mindentudó olívaolaj
... ülepítéssel és centrifugálással választják el a masszától. Az extra szűz olívaolajat ezután leszűrik, és palackozzák, a folyamat során azonban sem oldószert, sem hőkezelést nem alkalmaznak.
A Sansa feliratú olívaolaj ezzel szemben a centrifugálás során keletkező maradványokból készül. Mivel oldószerrel nyerik ki a megmaradt olívamasszából, így az élettani hatásai is jóval ked...
2015-04-28 23:52:54
Amit nem tudtál az olívaolajról
... Jóllehet szintén hideg sajtolással készül, a feldolgozásával kapcsolatos előírások lazábbak, ezért az íze, sőt az egészségmegőrző hatása is elmarad az extra szűz változatétól.
Az ún. sansa, azaz kommersz olívaolajokat szintén hideg préseléssel állítják elő, ám a savtartalmuk már jóval magasabb, mint az extra szűzé és a szűzé, mivel nemcsak a szétzúzott olajbogyó olaját nyeri...
2015-01-01 19:47:01
Mire jó az olívaolaj?
... ellen.
Segít megelőzni a magas vérnyomás és a vérrögök kialakulását, azaz a trombózis okait, mely akár halálhoz is vezethet.


Ne tévesszen meg!

Az extra szűz és a sansa (finomított) olívaolaj között nagy a különbség. Amíg az előbbi az olajbogyók első, teljesen tartósítószer- és adalékanyag-mentes sajtolásából készül, az utóbbit a megmaradt olaj...
2014-12-19 10:13:16
1 2 3 
Címkék: olíva olaj, extra szűz, sütésre-főzésre használt, értékes telítetlen, úgynevezett sansa, megmaradt olívamasszából, olajok 1%-ban, típus gyengébb, extra szűzé, leggyengébb minőségű, olajbogyó sajtolása, magas vérnyomás, vérrögök kialakulását, trombózis okait, olajbogyók első, megmaradt olajbogyó, olívaolajok közül, szűz olajok, maradék olaj, feldolgozásával kapcsolatos, egészségmegőrző hatása, szétzúzott olajbogyó, sansa olívaolaj, folyamat során, centrifugálás során, élettani hatásai, megmaradt olaj, centrifugálással, antioxidánsokban, vitamintartalmát, egészségmegőrző, feldolgozásával, zsírsavtartalma, maradványokból, tulajdonképpen, olívamasszából, olívaolajokat, kiszerelésben, centrifugálás, tartósítószer, savtartalmuk, sajtolásából, változatétól, kialakulását, tartalmaznak, gyógyhatásai, megvásárolni, olívaolajról, palackozzák, hőkezelésen, oldószerrel, olívaolajat, adalékanyag, ülepítéssel, sajtolással, kapcsolatos, leggyengébb, olívaolajok, préseléssel, úgynevezett, alkalmaznak, telítetlen, olívabogyó,
© 2013 TVN.HU Kft.